Leefstijlverandering in Coronatijd

Na een maand “intelligente lockdown” hebben veel mensen ondertussen wel wat positieve en negatieve aspecten ontdekt aan hun (tijdelijke?) ‘new way-of-life’. Dit schrijvend ben ik bewust dat ook ik hier de laatste week enorm mee bezig ben geweest. Juist omdat ik óók momenten heb dat ik heel graag wil dat alles weer terug is bij het oude. Onrust, kriebels en onzekerheid komen ook bij mij regelmatig naar boven en is lang niet altijd een prettig gevoel. Gelukkig zijn er ook veel momenten dat ik enorm kan genieten van dit “rustige” leventje. Soms doet het mij zelfs even denken aan onze wereldreis van 2018. Just the 3 of us…. Al snel denk ik dan al die mooie avonturen en super mooie ontmoetingen en lijkt het juist óók weer heel ver weg. Een periode van tegenstellingen is het, gemixte gevoelens en overgave.

 

Hoe verloopt dit bij Vital24:

4 weken geleden werden mijn groepslessen per direct stopgezet. Ik maakte de keuze om mijn personal-trainingssessies online te gaan voortzetten en kreeg er een taak bij als juf. De eerste weken was dit echt wel even wennen, maar ondertussen hebben we aardig de draai gevonden.  Het online-trainen is leuker dan ik dacht en de ontwikkelingen van je eigen kind zo direct meemaken is prachtig. Toch blijft het uitdagend als actief bijtje en buitenmens om mijn positieve mindset altijd vast te houden. Desalniettemin ben ik er weer meer bewust van dat ik doe waar mijn hartje van gaat kloppen: Mensen in beweging brengen in de buitenlucht met daarbij alle coaching die nodig is op het gebied van mindset, uitdagingen en voeding.

 

Nu ik de avonden opeens vrij ben, loop ik bijna iedere avond een rondje door onze wijk ‘Broekpolder’ met een luisterboek. Een nieuwe ontspannende invulling en goed voor mijn stappen. Tijdens een van mijn wandelingen dacht ik aan mijn opleiding en de theorie over leefstijlveranderingen. Wisten jullie dat de beste tijd om blijvend gedragsverandering te realiseren, het moment van een grote ingrijpende verandering in je leven is. Een nieuwe partner, een nieuw huis, een scheiding, het krijgen van een kind….of een lockdown die we nu ervaren….

 

Bij het ontwikkelen van nieuwe gewoontes is het belangrijk om nieuwe routes in je brein aan te maken. Door deze nieuwe paden regelmatig te bewandelen, komt er een moment dat de oude paadjes in het vergeethoekje komen. Helaas een dikke rode streep, het permanent verwijderen of een verbodsbord zijn niet mogelijk, maar door herhaling kan het nieuwe pad flink inslijten.

 

Nu hoor ik jullie denken,….
Maar Corona is toch niet een blijvend….Ik hoop het ook werkelijk, maar dat er dingen anders gaan worden is voor mij wel duidelijk. Dus misschien is hét nu wel het moment om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van nieuwe gewoontes.

 

Wil je eens samen kijken of ik jou daarin kan coachen?

 

Contactformulier - blog

13 + 11 =