Bananenbrood
Ingrediënten:
3 (rijpe) bananen
3 ontpitte dadels
3 eieren
100 gram amandelmeel
50 gram havermout/meel
Gebruik je havermout, doe deze dan even in de keukenmachine en maak er “meel” van
1 1⁄2 theelepel bakpoeder
Handje ongebrande noten (eventueel klein maken)
Zout
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 185 graden.
Meng de bananen en dadels zonder pit in je keukenmachine tot een glad beslag.
Klop de eieren luchtig op en voeg wat zout toe.
Meng dit met de bananenpuree.
Voeg de amandelmeel en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in ongeveer 50 minuten af.
Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is de prikker schoon, dan is je brood klaar.
Laat de cake afkoelen.
Tip: Snij het bananenbrood als hij afgekoeld is in plakken en vries ze in.
