De reden dat ik ’s morgens uit mijn bed spring

En dan gaat de wekker…. Gelukkig is opstaan voor mij meestal geen probleem. Ik ben toch meer een ochtend dan een avond mens. Dat ik ook nog word gewekt door een Wake-up Light wekker met daarna vriendelijk zingende vogels is helemaal een lekker begin van de dag. Natuurlijk zijn er vrij vaak uitzonderingen op deze idyllische manier van wakker worden. Met een kleuter van 5 jaar kan ons ochtend ritueel er ook zomaar heel anders uitzien. Desondanks maakt een heerlijk ontbijt in beide scenario’s een hoop goed.

Eens in de 2-3 weken sta ik dan ook in de avonduren mijn voorbereidingen te doen.
Geen tijd? Prioriteiten noem ik dat! Een goed begin van de dag is voor mij, maar ook voor mijn mannen essentieel.
Daar maak ik dus ook graag wat tijd voor.
En wees nu eerlijk…..Dit kleine uurtje is voor iedereen wel te realiseren.

Hier mijn recept. Ik hoor natuurlijk graag wat jullie er van vinden.

Mij rest alleen nog te zeggen: “Good Morning” en veel bakplezier.

Wat heb je nodig:

  • Ongeveer 350 gram havervlokken (of 4 theekopjes)
  • 2 kopjes gemixte, rauwe, ongezouten noten
  • 1/3 kopje sesamzaad
  • 2/3 kopje zonnebloempitten
  • 1 kopje kokosrasp
  • 2 kopjes gedroogde abrikozen
  • 2 tl kaneel
  • 1/4 tl zeezout
  • 4 flinke el kokosolie
  • 6 el ahornsiroop
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de noten grof en mix de droge ingrediënten, behalve de abrikozen, door elkaar.
  2. Laat de kokosolie vloeibaar worden door deze 25 seconden in de magnetron te verwarmen. Meng met de ahornsiroop en giet over de mueslimix.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier of zilverfolie en vet deze met een beetje olie in. Stort het mengsel erin en zet in de oven.
  4. Zet de timer op 35 minuten. Schep de muesli regelmatig om. Wanneer de muesli knapperig en goudbruin is, haal je het mengsel uit de oven en laat je het afkoelen.
  5. Tijdens het afkoelen voeg je de abrikozen toe.
  6. Ga nu het liefst een rondje buiten lopen, zodat je niet te veel van de heeerlijk ruikende, warme muesli mix eet.

Natuurlijk kun je dit recept nog verrijken met eigen ingrediënten. Let wel op dat gedroogd fruit en grote noten verbranden in de oven.
De noten dus altijd hakken en het fruit later toevoegen.

Contactformulier - blog

15 + 13 =