Let it rain….

Vorig weekend liep ik mee in een van de mooiste hardloopevenementen van Nederland. De Asselronde (25 km) in Apeldoorn is een loop die je een keer gedaan moet hebben. Als je tenminste van lange duurlopen houdt. Al enige dagen was ik wat gespannen, omdat de buienradar er een natte versie van wilde gaan maken. En eerlijk is eerlijk, ook IK loop niet direct warm bij deze gedachten. Nu heb ik regelmatig meerdere natte pakken per week, dus uit ervaring weet ik dat tijdens het sporten het ook juist echt heel erg lekker kan zijn.

En ook dit keer heb ik dit weer mogen ervaren met als resultaat een PR van -4 minuten!

Dus de volgende keer zeg ik: “Let it rain, Let is rain & Let it rain…..”
Of misschien toch wel niet 🙂

Maar voor iedereen die twijfelt, hier de voordelen op een rij:

KOELER
Sporten in de regen heeft een aantal hele fijne voordelen. De regen maakt de omgeving koeler, waardoor het lichaam makkelijker afkoelt. Daardoor houd je meer energie over om langer of harder te trainen. Vooral op een warme zomerdag heeft de regen een heerlijk verkoelende werking.

ZUURSTOF
Veel sporters zweren dat er na of tijdens een regenbui meer zuurstof in de lucht zit. Dat is een fabeltje. In de lucht zit altijd 21% zuurstof, maar een regenbui spoelt de kleine stofdeeltjes weg. Er zit dus niet meer zuurstof in de lucht, maar de lucht is schoner. Daardoor is het makkelijker om adem te halen.

ALLE RUIMTE
Wanneer het buiten lekker is, zijn er veel andere sporters op de been. Soms moet je dan door de mensenmassa heen slingeren in het park en kun je niet ontspannen sporten. Tijdens een regenbui zijn er veel minder mensen op de weg. Je hebt alle ruimte om ongestoord een rondje hard te lopen of een bootcamp in het park te doen.

EXTRA VOLDOENING
Een training door de stromende regen geeft achteraf veel meer voldoening en een warme douche na het sporten voelt ook net even iets lekkerder dan normaal. Je hebt echt even moeten bikkelen voor deze training, waardoor je jezelf nog beter voelt.

Enthousiast en overtuigd geraakt? Of nog niet helemaal, maar geef je mij de voordeel van de twijfel. Neem dan contact op via info@vital24.nl, bel mij op 06-41543800 of vul onderstaand contactformulier in.

2 + 4 =