Mijn uitdagingen voor het komende jaar….

Mijn uitdagingen voor het komende jaar.

Vorige week kreeg ik via de post een reminder dat Vital24 alweer 7 jaar bestaat. Iets waar ik enorm trots op ben en wat ik hoop nog heel lang te mogen en kunnen doen. Mijn coaching is in de afgelopen jaren veranderd. In 2012 begon ik als gewichtsconsulente. De meest vreselijke naam voor mijn coaching die ik me kan bedenken. De kilo’s kunnen een mooie stok en houvast zijn, maar ik hoop te laten inzien dat “voelen” veel belangrijker is.

Met mijn eigen ervaringen in de sport werd mij al snel duidelijk dat ik iets meer wilde met de combinatie van bewegen en voeding. Het gevoel “Bewegen en sport kan ook heel leuk zijn”, wilde ik met mensen delen. Samen op zoek naar een manier van bewegen die wel bij jou past. Dat is mijn aanpak.
Met één kanttekening; ik werk alleen buiten…..
Natuur en bewegen zijn voor mij namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. De natuur geeft mij die ontspanning die voor iedereen zo nodig is.

Mijn leermoment van afgelopen jaar was het ervaren van bewuste ontspanning en de onbewuste ontspanning. Al tijden was ik op zoek naar een niet-zweverige manier om dit te gaan toepassen. Enige voorbeelden die ik nu regelmatig gebruik zijn:=

  • Hardlopen of wandelen met focus op 1 zintuig. Mijn normale rondje lopen met focus op zien, horen of ruiken. Je zult verbaasd zijn van de dingen die je nooit zijn opgevallen.
  • Wandelen zonder telefoon.
  • Een mooi boek op de bank zonder muziek of andere afleidingen.=
  • Een aantal actieve yoga-houdingen met volle aandacht.
    Tip van een ervaringsdeskundige die tijdens “fun” yoga met zoonlief een spierverrekking oploopt 🙁
  • Focus op 1 ding.
    En ook hier valt er nog veel groei te maken.

2020 gaat voor Vital24 staan voor het opzetten van mijn online-werkomgeving. Ik zie dit als een professionalisering van mijn diensten. Mijn cliënten kunnen in de toekomst in eigen tempo kennis op doen en door middel van coaching sessies met deze informatie onder begeleiding aan het werk gaan. Iets wat mij de komende periode veel tijd gaat kosten, maar hopelijk veel werkplezier en positieve energie. Iets wat stiekem ook wel spannend is, want uren achter de computer is niet helemaal mijn ding. Gelukkig heb ik genoeg kennis om ook dan fit te blijven.

Daarnaast staat 2020 voor mij ook in het teken van een nieuwe poging om de Rotterdam Marathon te lopen. Vorig jaar moest ik helaas door een kneuzing van mijn ribben dit mooie event laten “lopen”. Mijn trainingsschema is er een op gevoel. De balans tussen het buiten lesgeven en zelf trainen is wekelijks anders. In sommige tijden kost dit meer energie dan in andere tijden. Dus “mijn schema” gaat vooral over luisteren naar mijn lichaam, trainen als ik er van groei en genoeg herstelmomenten.
Goed doordacht: JA
Spannend: JA

Het stemmetje van de “kilometers maken” is gelukkig voor mij niet meer zo overheersend aanwezig. Echter, heel af en toe in tijden van drukte en gebrek aan overzicht…popt deze bastard soms weer even op. Mijn taak is hem vriendelijk te begroeten en te laten weten niets met hem te doen dit jaar.

2020 kom maar op!
Ik heb er zin in!

Contactformulier - blog

7 + 13 =