De Buteyko Methode

De Buyteyko Methode

In mijn laatste blog heb ik jullie kennis laten maken met de methode Koen de Jong. Leuk dat een aantal mensen hier ook echt mee aan de slag zijn gegaan. Koen de Jong richt zich voornamelijk op de ademhalingsfrequentie. Tijdens mijn opleiding Mindful Run heb ik naast de focus op frequentie ook veel geleerd over “ademhalingstechniek”. Techniek is misschien niet helemaal het juiste woord, maar “Hoe ademen we nu eigenlijk?” In dit weekend kwam de heer Buteyko om de hoek kijken. Ik introduceer hem toch even aan jullie.

Bij de Buteyko Methode gaat het erom dat we rustiger en minder diep ademhalen. Het is al lang bekend dat een goede ademfunctie positieve invloed heeft op de vitaliteit van de mens. Door te leren minder zuurstof in te ademen wordt de koolstofdioxidegehalte relatief hoger. Dit zorgt ervoor dat de zuurstof die je inademt beter getransporteerd wordt naar de organen. Hierdoor wordt de zuurstof efficiënter opgenomen in je lichaam. Het lijkt simpel en dat is het ook. Bewust ademhalen heeft een positief effect op ons stressniveau en vitaliteit.

Voordelen van goed ademhalen:

  • Het stressniveau gaat naar beneden.
  • De mogelijkheid om je te focussen en te concentreren vergroot.
  • We zijn emotioneel en mentaal beter in balans.
  • Je algemene gezondheid zal een stuk vooruit gaan.
  • Je immuunsysteem zal verbeteren.
  • Het helpt giftige stoffen af te voeren.

Ademhaling is een van de meest onderschatte middelen voor een betere gezondheid, meer energie en een verbeterde mentale staat.
Tips om je ademhaling te verbeteren:
– Adem zo veel mogelijk met je mond dicht!
– Adem zo geruisloos mogelijk

Deze informatie komt uit mijn cursus MIndful Run van Martijn Mensink. In het voorjaar hoop ik in de regio ook een cursus te gaan geven. To be continued…

 

1 + 10 =