Ontbijten met taart, wie wil dat nou niet?

Ingrediënten:
300 g havervlokken
6 el honing – zelf gebruik ik 3 el
2 appels
1 el kaneel
3 el rozijnen
250 g magere kwark
(+100 g kokosolie) – zelf gebruik ik ongeveer 80 gram
Ik (Merel) voeg zelf wat blauwe bessen toe voor de looks, als zoetmaker en als blauwe bessen-fan.

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe 150 gram havervlokken in de kom van een keukenmachine en maal fijn tot meel.

Smelt de kokosolie in een pannetje.

Doe het meel samen met de overgebleven havervlokken, 4 eetlepels honing en de kokosolie in een kom en kneed tot een deegbal.

Bedek een springvorm van 24 cm doorsnede met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem. Zorg dat de hele bodem bedekt is en aan de randen 2 cm omhoog komt.

Zet de taartbodem in de oven en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig.

Haal uit de oven en laat even afkoelen.

Schil ondertussen de appels en snijd in plakjes.

Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de plakjes appel samen met de kaneel en de rozijnen 5 minuten op laag vuur.

Meng ondertussen de kwark met de rest van de honing.

Verdeel de kwark over de bodem en maak af met de appel, blauwe bessen en de rozijnen en eventueel nog een klein beetje honing.

ENJOY!

Dit recept komt uit het kookboek van Chickslovefood.
Een echte aanrader!

2 + 10 =