En als het dan regent……….?

Ik raad het aan: Sporten in de buitenlucht. Voor iedereen die de beste versie van zichzelf wil ontdekken. Ondanks dat ik niet verzekerd ben bij Menzis, spreekt mij hun uitspraak erg aan: “Regelmatig de buitenlucht opzoeken is pure noodzaak voor je gezondheid”. Sinds ik in 2012 gestart ben met Vital24 weet ik ook nog eens zeker dat het heel lekker en effectief is.

En laten mijn cliënten nu ook nog eens de gelukkigen zijn van een geweldig mooi duingebied in de omgeving. Ieder jaargetij heeft zijn eigen charme, ieder weerstype geeft zijn eigen uitdagingen en ieder uitzicht laat je bijna vergeten dat je hard aan het werk bent. En als het nu dan regent……? Ja, dan trainen we gewoon extra hard! Beren op de weg hebben we vaak genoeg, maar met een lesje “Omdenken”, laten we die allemaal achter ons.

Nog niet overtuigd van trainen in de buitenlucht? Lees hier nog wat feiten waarom juist buiten sporten zo effectief is:

1. Met dank aan de zon: Vitamine D Het opzoeken van “the great outdoors” is de beste manier om je lichaam te voorzien van vitamine D. Deze vitamine is essentieel voor je botten en je immuunsysteem.

2. Je slaapt veel beter Door buiten te bewegen, profiteer je van het buitenlicht. Dat licht is veel krachtiger dan het licht van lampen. En dat helpt bij het afstellen van je biologische klok en je hormoonhuishouding.

3. Pak die winterdip aan Buitenlicht laat ook een verband zien met de kans op een depressie. Ook dat heeft mogelijk te maken met de hormoonhuishouding: zon- en daglicht stimuleren de aanmaak van serotonine in de huid. Deze neurotransmitter heeft een positief effect op onze stemming. Daarom is het zelfs ’s winters een goed idee om door weer en wind buiten te wandelen of te fietsen.

4. Doen: kijken naar de kleur groen Het zien van bomen en de kleur groen maakt dat bewegen nog krachtiger helpt ontspannen. Van het bewegen alleen gaat een positief effect uit. De bloeddruk daalt, de stemming verbetert, net als het gevoel van eigenwaarde en het humeur. Het effect is echter veel groter, als men kijkt naar een prettige, groene omgeving.

Buiten sporten is zo 2019! Regen, herfstblaadjes, wind, zingende vogels, een lekker zonnetje of een verkoelend windje. Het hoort er allemaal bij.

Enthousiast en overtuigd geraakt? Of nog niet helemaal, maar geef je mij de voordeel van de twijfel. Neem dan contact op via info@vital24.nl, bel mij op 06-41543800 of vul onderstaand contactformulier in. 

Contactformulier - blog

15 + 11 =